Kanapių sėklų produktai virtuvėje – ką išbandyti?

Kanapių sėklų produktai virtuvėje – ką išbandyti?

Kanapių produktai laikomi superproduktais. Norite įtraukti juos į savo racioną? Siūlome kelis greitus būdus, kaip pagardinti maistą – ir papildyti mitybą naudingomis medžiagomis, kurių gausu pluoštinių kanapių produktuose.

1. Mėgstate kokteilius ir glotnučius? Žiupsnelis kanapių proteinų miltelių jiems suteiks riešutų skonio.
2. Rytinės košės pagardas – kanapių sėklos. Jos tinka ir prie saldžių, ir prie sūrių košių. Vos poroje šaukštelių gausu maistinių skaidulų, omega-3 ir omega-6 bei gama linolio rūgščių.
3. 30 gramų (arba 2–3 šaukšteliuose) kanapių sėklų yra apie 11 g baltymų – panašiai kaip mėsos produktuose. Norite šia itin raumenims reikalinga statybine medžiaga aprūpinti savo organizmą? Porą šaukštelių kanapių sėklų naudokite gardinti salotoms.
4. Dalį baltų ar viso grūdo miltų keiskite kanapių miltais – nuo jų kepiniai įgaus gardų poskonį.
5. Kanapių proteiną galite naudoti ne tik ruošiant kokteilius, bet ir blynų ar pyragų tešlą, žiupsneliu pagardinti daržovių troškinius ar sriubas.