Kūčios kaip senovėje – su kanapių sėklų produktais

Kūčios kaip senovėje – su kanapių sėklų produktais

Ar žinojote, kad anksčiau Lietuvoje Kūčios neapsieidavo be patiekalų su kanapėmis?
Kanapių sėklomis gardintos virtos bulvės laikytos tikru šventiniu delikatesu, o Žemaitijoje itin populiarus kanapių pienas.
Dar vienas patiekalas, kuris ne tik tiektas ant stalo, bet ir naudotas burtams, buvo pyragėliai su kanapėmis. Jaunos merginos juos padėdavo prieš šunis – ta, kurios pyragėlį pirmą suės, pirma ir ištekės.

Jei norite prisiminti tradicijas ir šiais metais ant Kūčių stalo patiekti netikėtų patiekalų, galite iškepti ir kūčiukų su kanapių sėklomis, o įprastą aguonpienį pakeisti kanapių pienu.